ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ


                         
Για μέλη και μη, Άνδρες, Γυναίκες και Παιδιά που επιθυμούν να νιώσουν την εμπειρία της αυτόνομης κατάδυσης και  την μαγείατου Βυθού.
Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές , στα γραφεία της Λέσχης,
Θεσσαλονίκης 1-3, Κατερίνη 60100
Δευτέρα – Τετάρτη και ώρες 19:30 έως 21:30.
τηλέφωνα επικοινωνίας : 6937678050 - 6944441067 - 6972152218

ΣΥΝΕΣΤΊΑΣΗ- ΤΙΜΕΣ- ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΥΤΟΔΥΤΏΝ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 01 ΝΟΕ. 2023


  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - συνεστίαση της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ) Ν.Πιερίας με το Τμήμα Αυτοδυτών (ΤΜ.ΑΥΤ.) στο κέντρο Σερίφης στην Κατερίνη.
   Σκοπός της εκδήλωσης- συνεστίασης ήταν να τιμηθούν νέοι Αυτοδύτες και παλαιοί με το διακριτικό του αυτοδύτη.
     Επίσης με το 3ο αστέρι τιμήθηκε μεταθανάτια ο Εφ.Κ/Δ Κετσιτζογλου Τριαντάφυλλος Αυτοδύτης και Υπεύθυνος του ΤΜ.ΑΥΤ όπου με ομόφωνη απόφαση την θέση του ως Υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδυτών αναλαμβάνει ο Φερεκίδης Πέτρος. 
      Νέοι Αυτοδύτες που ολοκλήρωσαν το 3ο Σχολείο Αυτοδυτών 2023 :
1. Μερτζανης Γιώργος 1ο αστέρι 
2. Κοκορης Σπυριδων 1ο αστέρι 
3. Φερεκίδης Πέτρος 2ο αστέρι 
4. Κυριακελης Γιώργος 2ο αστέρι 
    Παλαιοί Αυτοδύτες:
1. Σακτσιδης Κων/νος 1ο αστέρι 
2. Θυμιόπουλος Χρήστος 2ο αστέρι
3. Παντελιαδης Ισάακ 2ο αστέρι 
4. Αγγελινιός Νικόλαος 3ο αστέρι
5. Κολώνιας Χρήστος 1ο αστέρι
6. Νιόκος Αθανάσιος 3ο αστέρι 
7. Ευγενικός Ανδρέας 3ο αστέρι 
 Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας συγχαίρει όλους τους Αυτοδύτες παλαιούς - νέους καλές βουτιές και στο ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ότι καλύτερο στις θαλάσσιες δραστηριότητες.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ 15-16 ΙΟΥΛ. 2023 ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ

    Συγχαρητήρια στους ΠΕΑ ΠΥΡ/ΣΤΗ ΦΕΡΕΚΙΔΗ Πέτρο, ΠΕΑ ΠΥΡ/ΣΤΗ ΚΟΚΟΡΗ Σπυριδων, ΠΕΑ ΠΥΡ/ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑ Λάμπρο και ΠΕΑ ΠΥΡ/ΣΤΗ ΜΕΡΤΖΑΝΗ Γεώργιο, της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών Ν.Πιερία, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση στην Αυτόνομη Κατάδυση "3ο Σχολείο Αυτοδυτών 2023" 1* Εραστεχνικό της SSI, στο Καταδυτικό Κέντρο “Enalios”, Πλαταμώνα - Πιερίας στις 14 εως 16 Ιουλίου 2023.
       Επίσης  συγχαρητήρια στον ΠΕΑ ΠΥΡ/ΣΤΗ ΚΥΡΙΑΚΕΛΗ Γεώργιο που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Αυτόνομη Κατάδυση "3ο Σχολείο Αυτοδυτών 2023" 1* Εραστεχνικό της SSI, στο Καταδυτικό Κέντρο “Enalios”, Πλαταμώνα - Πιερίας στης 18 Ιουλίου 2023.
       Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών Ν.Πιερία τους συγχαίρει και τους εύχεται καλές βουτιές.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ - ΚΑΒΑΛΑ, 23 ΣΕΠ. 2018

     Με το πέρας του μνημοσύνου δύτες της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας και του Συλλόγου Καταδρομέων Ν.Καβάλας "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", πραγματοποίησαν κατάδυση στην θαλάσσια περιοχή Καλαμίτσα - Καβάλας.
     Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας συγχαίρει την καταδυτική ομάδα αποτελούμενη από τούς Δύτες Θυμιόπουλο Χρήστο ως αρχηγό ομαδ. και τους Δύτες Σαλτσίδη Κωνσταντίνο, Σεϊμέκη Δημήτριο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΤΗΣ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 03 – 06 ΟΚΤ. 2013


     Στις 03, 04,05 & 06 Οκτωβρίου 2013, Αυτοδύτες της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν.Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας), με βασικό εκπαιδευτή τον Μαρκόπουλο Αστέριο μέλος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας, πραγματοποίησαν συνεχόμενη εκπαίδευση με καταδύσεις έως 40 μέτρα και 23ο C, που διοργάνωσε το Καταδυτικό Κέντρο “ Enalios” στην Κέρκυρα περιοχή Αχαράβη (Βορ. Κέρκυρα).

    Οι Αυτοδύτες που συμμετείχαν Θυμιόπουλος χρήστος, Παντελιάδης Ισαάκ και Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος, απέκτησαν περισσότερες τεχνικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα Αυτόνομης Κατάδησης.





2ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ 15 – 28 Σεπτεμβρίου 2013 Πλαταμώνας - Πιερίας

      Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών N.Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας) σε συνδυασμό και συνεργασία με το Καταδυτικό Κέντρο “Enalios” διοργάνωσε και για το 2013 από 15 έως 28 Σεπτεμβρίου το 2ο Σχολείο Αυτόνομης Κατάδυσης, Σχολείο Κατάδυσης CMAS / Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. 1* Εραστεχνικό για τα Μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας, όπου έλαβε χώρα στο Πλαταμώνα – Πιερίας.
     Τα Μέλη της Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας που συμμετείχαν στο 2ο Σχολείο Αυτόνομης Κατάδυσης ήταν: ΤΥΠΗΣ Στέφανος και ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Αθανάσιος.



     Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Πιερίας τους συγχαίρει.









ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ 1944, ΚΡΗΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013



     Την Κυριάκη 11 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε Κατάδυση από Αυτοδύτες μέλη της ΛΕΚΑΛ Πιερίας του τμήματος Αυτοδυτών στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με το  Καταδυτικό κέντρο Scuba Creta.
     Κατάδυση σε ναυάγιο από το 1944 γερμανικού καταδιωκτικού αεροσκάφους τύπου Messerschmitt BF109 σε βάθος 25 μέτρων ,που καταρριφθεί από συμμαχικές δυνάμεις.
     Στο αεροσκάφος σώζεται ακόμα το πολυβόλο, οι σφαίρες και τα φτερά σχεδόν άθικτα ποιο κάτω βρίσκονται οι τροχοί με το σύστημα προσγειώσεις και ο έλικας του κινητήρα.σχεδον 70 χρόνια υποβρύχια τάφο βρίσκεται σε καλή κατάσταση σώζεται και προκαλεί δέος με τις αναμνήσεις της κατοχικής εποχής των Ναζί.